Hoe is dat in België?

In Nederland zijn er verschillende grote fora en groepen op Facebook zodat mensen elkaar kunnen helpen en kunnen wijzen op bepaalde merken en producten. Dit willen wij ook in België opzetten en deze website is een voorloper van het initiatief. Op de website vind je (straks) een contactformulier waarmee je met ons in contact kunt komen wanneer je een goed idee hebt.

We zijn op dit moment aan het werk met het opzetten van een netwerk. Binnen dit netwerk vind je verschillende lokale producenten die eerlijk voedsel maken. Dit zal niet allemaal veganistisch zijn, maar we verzekeren alle consumenten ervan dat de producten op een eerlijke manier gemaakt zijn, waarbij dieren en het milieu niets te leiden hebben gehad. Er worden bijvoorbeeld ook eieren verkocht, maar alleen van kippen die een goed leven hebben en die goed te eten krijgen en de volledige vrijheid hebben.

Dit is een punt waar veel mensen het niet mee eens kunnen zijn, maar besef je goed dat we op deze manier kunnen zorgen voor een betere balans. De kippen krijgen namelijk al het groene afval dat tijdens het produceren niet gebruikt kan worden. Resten van sla die overblijven, broodresten en ander voedsel dat prima te gebruiken is en echt niet weggegooid hoeft te worden op deze manier. Hiervoor zorgen we voor eerlijk eten dat op een verstandige en duurzame manier geproduceerd is.

Voor de mensen die het hier niet mee eens kunnen zijn: We nodigen jullie graag uit bij ons, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe alles gemaakt wordt en welke manieren we gebruiken om alles zo eerlijk en duurzaam mogelijk te maken. Het begint met het opvangen van regenwater, en gaat via het gebruiken van afval terug naar de complete instelling van het maken van eerlijke producten, op een verantwoorde manier zodat we samen kunnen werken aan een betere wereld. Dat alles tegen eerlijke prijzen, zodat de mensen in de steden ook gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die we opzetten.

Wil je je aansluiten bij ons initiatief, wil je meer informatie of wil je op een manier een bijdrage leveren aan de aanpassingen die wij willen doen in het dagelijks leven? Neem dan direct contact met ons op, zodat we elkaar eens kunnen ontmoeten. Ga naar de homepage en lees over het Mr Green initiatief